АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗГОРТАННЯ ХМАРНИХ ФУНКЦІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ SERVERLESS ФРЕЙМВОРКУ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.53920/ITS-2023-2-6

Ключові слова:

хмарні обчислення, хмарне середовище, фреймворк, Serverless, безсерверна функція, push-нотифікації, хмарний провайдер, Node.js, AWS

Анотація

В наш час проблеми моніторингу працездатності та ефективності відстеження відповідного програмного коду, виявлення помилок та відлагодження програмного коду в безсерверному середовищі є достатньо складними проблемами, актуальність вирішення якиї не викликає сумнівів. Шляхи вирішення цих проблем для безсерверних функцій з використанням технології AWS є перспективними. Безсерверні функції активують оточення кожного разу при виклику, тому перший запуск безсерверної функції є досить повільним через необхідність ініціалізації середовища.
Розглядаються ключові аспекти розгортання та керування функціями в хмарних середовищах за допомогою Serverless фреймворку. Робиться акцент на значенні і практичних застосуваннях методів автоматизації в контексті сучасних хмарних обчислень та розробки безсерверних (Serverless) застосунків.
Метою роботи є аналіз та дослідження проблем, пов'язаних з використанням безсерверних функцій у хмарних середовищах, визначення можливостей використання сучасних принципів, технологій та інструментів, зокрема, Serverless фреймворку для автоматизації розгортання хмарних функцій та розробки відповідного програмного забезпечення.
У статті було розглянуто сутність підходу до автоматизації процесів розгортання хмарних функцій на основі використання Serverless фреймворку. Серед переваг використання Serverless фреймворку було виділено, зокрема, такі, як зменшення завдань щодо інфраструктури, швидке та достатньо просте розгортання, еластичність, масштабованість та економія коштів, спрощені моніторинг і логування, більше часу безпосередньо на розробку.
Було надано загальний огляд Serverless фреймворку та наведено інструкцію (послідовність дій) щодо створення та розгортання за його допомогою безсерверних функцій в хмарному середовищі AWS. Було розглянуто приклади використання Serverless фреймворку при розв’язанні практичних задач, зокрема створення та розгортання функції для відправлення push-нотифікацій. Запропонований підхід може бути корисним при розробці застосунків з використанням хмарних технологій.

##submission.downloads##

Опубліковано

29-12-2023

Як цитувати

ТКАЧЕНКО, О. І., & КОВАЛЬЧУК, М. В. (2023). АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗГОРТАННЯ ХМАРНИХ ФУНКЦІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ SERVERLESS ФРЕЙМВОРКУ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ. ITSynergy, (2), 82–97. https://doi.org/10.53920/ITS-2023-2-6

Номер

Розділ

Подання