ВПРОВАДЖЕННЯ ПРИСТРОЇВ І СИСТЕМ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАХИСТУ МЕРЕЖЕВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМСТВ (ITSynergy, 2024)
У роботі досліджено сучасні підходи до забезпечення безпеки інфокомунікаційних мереж, зокрема локальної мережі підприємства. Проведено аналіз переваг та недоліків архітектури та пристроїв, що забезпечують кібербезпеку, порівняно вплив на ефективність захисту інформаційних систем від кіберзагроз. Використано середовище Cisco Packet Tracer, для моделювання мережевої інфраструктури та оцінки ефективності інтеграції брандмауерів, систем IDS/IPS і VPN-з’єднань. Розглянуто концепції нульової довіри та сегментації мережі.