БЕЗПЕКА ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ВАГОННОГО ГОСПОДАРСТВА (ITSynergy, 2023)
Стаття присвячена опрацюванню питань рівню забезпечення інформаційної безпеки вагоноремонтних підприємств, захисту систем зберігання і обробки комп'ютерних даних, при яких зберігається повна конфіденційність, доступність і цілісність всієї наявної інформації. Головною умовою нормальної роботи, повинні бути максимальні знання про всі структурні складові та критерії інформаційної безпеки комп'ютерних даних. Так з кожним наступним роком зростає нагальна роль інформаційної безпеки виробничих процесів, оскільки наше суспільство вступило в нову епоху інформаційних війн, де цінність первинної інформації має неспірній пріоритет. Хоча навіть проста інформація – це не тільки товар, а й значний інструмент для маніпуляції, порушення технологічних процесів, створенню конфліктів, отримання грошової винагороди. Існує нагальна потреба захисту від інформації людини, що тут розглядати ми не будимо, а розглянемо проблему захисту інформації від людини.  Отже, інформаційна безпека, це комплекс захищеності всієї інформації та зв’язаної з нею виробничої інфраструктури, від всіх, як випадкових так і навмисних дій, внаслідок чого проходить збій в самій наявній інформації, а також в інфраструктурі підтримки. Мета стороннього проникнення в комп'ютерні мережі підприємства ззовні має ціль нанесення шкоди або знищення якихось наявних даних, заволодіння конфіденційною інформацію з можливим її   використанням в противоправних цілях.