(untitled) (ITSynergy, 2023)
У статті досліджується питання безпеки та доступності в гібридних програмно-визначених мережах (SDN) з використанням контролера та протоколу маршрутизації EIGRP. Особлива увага приділяється методу управління навантаженням з використанням протоколу оnePK. У статті розглядається проблема управління трафіком в мережах, яка є актуальною у зв’язку зі зростанням кількості підключених пристроїв та збільшенням об’єму переданих даних. Пропонується використовувати гібридну SDN мережу, яка поєднує в собі переваги традиційної та програмно-визначеної мережі. Для управління трафіком в такій мережі використовується контролер, який керує роботою мережі та маршрутизацією. Для забезпечення безпеки пропонується використовувати протокол маршрутизації EIGRP, який дозволяє забезпечити безпеку та надійність передачі даних. Окрім цього, протокол EIGRP дозволяє використовувати балансування навантаження, що забезпечує рівномірне розподілення навантаження між маршрутизаторами та покращує швидкість передачі даних. Для ефективного управління навантаженням в гібридній SDN мережі пропонується використовувати метод управління трафіком з використанням протоколу оnePK. Цей протокол дозволяє збільшити продуктивність мережі та забезпечити більш ефективне використання ресурсів мережі. Крім того, використання протоколу оnePK дозволяє простіше та швидше налаштування та управління мережею, що забезпечує більшу доступність та надійність роботи мережі. У статті розглядаютьсяє актуальні проблеми управління трафіком в мережах та пропонує ефективні методи розв’язання цих проблем з використанням гібридної програмно-визначеної мережі, контролера, протоколу маршрутизації EIGRP та протоколу оnePK. Застосування запропонованих методів дозволяє забезпечити безпеку та доступність мережі, а також покращити швидкість та ефективність передачі даних. Робота присвячена методу управління трафіком у високонавантаженій гібридній програмно-визначеній мережі. Як метод дослідження застосовується експеримент. У статті наведено універсальні програмні моделі реалізації запропонованого методу управління трафіком. Наведено формалізовану модель запропонованого методу управління трафіком, а також його універсальну програмну модель реалізації.