(untitled) (ITSynergy, 2023)
Було надано детальний опис архітектури проєкту, включаючи взаємодію компонентів додатка та інші аспекти проєктування хмарної платформи компанії Netcracker. Роз’яснено поняття віртуалізації та основні типи віртуалізації, які існують на сьогоднішній день, а також обґрунтовано вибір конкретного стеку технологій для проєктування хмарної платформи компанії Netcracker. Незважаючи на те, що хмарна платформа компанії Netcracker вже працює та показує високу продуктивність, зі збільшенням кількості контейнерів зростатиме навантаження на оркестратор та кластер в цілому. Тому в даний час необхідно провести дослідження з метою виявлення слабких місць у системі та вжиття заходів для їх усунення, використовуючи нові підходи до технології контейнеризації, що постійно оновлюються новими інструментами та отримують підтримку від різних виробників рішень, базованих на віртуалізації на рівні операційної системи. Завдяки використанню каналів передачі даних компанії Netcracker було розроблено рішення, яке характеризується високою продуктивністю, масштабованістю та легкістю внесення змін. Були наведені ілюстрації та діаграми майбутньої хмарної платформи Netcracker, яка об’єднує різні технології для створення повноцінного веб-додатку. Також ця платформа включає технології, необхідні для створення розширеного середовища, шляхом виділення окремих елементів системи ізольованих сервісів. Було проведено системний аналіз проєкту, вивчено архітектуру мікросервісів та технологію віртуалізації з метою розробки системи на основі мікросервісної архітектури. В результаті дослідження було встановлено, що для розробки систем, які ґрунтуються на мікросервісах, найбільш підходящою є технологія віртуалізації на рівні операційної системи. Проаналізовано приклади абстрактних проєктів, які надають короткий опис принципу взаємодії контейнерів між собою. Виявлено, що контейнеризація є ефективним підходом для розробки таких систем, оскільки дозволяє ізолювати та масштабувати окремі компоненти системи, забезпечуючи гнучкість та надійність у взаємодії між контейнерами.